Om oss

 Strilen Artist- og Viseklubb
V/ Nicolay Leganger
Lindåsvegen 1580
5956 HUNDVIN
e-post: post@strilen.org
Tlf 41331050.

 Hvem er vi for?

Strilen Artist- og Viseklubb er for

1) deg som liker å lytte til en låt der teksten er viktig,
2) for deg som liker å formidle slike låter, og
3) for deg som skriver slike låter.

Vi er ikke spesielt opptatt av språk eller sjanger. Men vi er opptatt av å gi en scene som inspirerer til talentutvikling – og der også “ferske” talenter blir tatt godt i mot på “åpen scene”.

-Hvem er med?

I dag er vi nesten 200 medlemmer, der de fleste er lyttere.  Ca 80 medlemmer er under 25 år. En god del av dem ble med etter at de var publikum på talentkonkurransen til  UX (Ung ukjent artist)  – under 25 –   Det er ca 80 låtskrivere og formidlere som er med.  Vi har nettopp startet Bergen Låtskriverforum. På hvert arrangement er det en programpost som har fokus på låtskriving, som regel en prat med den låstskrivende gjesten som har intimkonsert.  Vi har en gruppe på facebook.

Du kan melde deg inn nå – som GRATIS-MEDLEM.  Du vil fremover få informasjon om alle arrangementer. Du betaler kontingenten første gang du kommer (kr. 100,-) pr.år.  Den første gangen betaler du kun kontingenten (gratis inngang). Men du slipper å fylle ut skjema -det har du jo allerede gjort.

– Hva gjør vi?

 • Låtskrivergruppen har arrangert to låtskriverkurs, sist i våren 2017 med Silja Sol, O Martin og Nicolay Leganger.  Hver medlemskveld snakker vi med en av artistene om deres låtskriving, for å få litt inspirasjon.  Flere av de låtskrivende medlemmene har begynt å skrive sammen.  På åpen scene får vi ofte høre nye sanger bli testet ut.  Vi gir hverandre tilbakemelding, vennlig og konstruktiv kritikk, og ideer.
 • UX (Ung ukjent artist)  – under 25 – har hatt en talentkonkurranse der deltakerne kunne stille med egne eller andres låter, solo, med band eller mobiltelefon som backing.  18 deltok, og tre vinnere stakk av med Demo-innspilling, en dag i studio og musikkutstyr for kr.5000 hos musikkmagasinet.
 • Vi har konsert og visekveld en gang i måneden på Lindås Brygge. Se kart nede på siden.

  -Hva vil vi?

  Strilen artist og viseklubb ønsker å inspirere til musikk-glede, lokal talentutvikling, og et godt bygdemiljø.

  Arrangementene har som målsetning å videreutvikle det gode miljøet i bygden, ved at vi inviterer til konsert og visekvelder artister, viser, lyrikk, allsang er viktige elementer. Det kan inviteres etablerte artister, lokale kjendiser og ukjente talenter . Det skal være åpen mikrofon der man kan bidra uten å være invitert først.Vi ser det som viktig å få aktivitet i ungdomslaget og ungdomshuset.

  Vi er organsisert som viseklubb for å dra nytte av kompetanse og ressurser i dette nettverket.

  Noen grunnleggende mål:
  – Viktig å få i gang nye krefter i ungdomslaget, gjerne ift visesang
  – Binde sammen unge og eldre, skape kontinuitet
  – Gi ferske talent en trygg start
  – Lage hyggelige kvelder, der bygdefolk kan bli bedre kjent
  – Binde sammen ulike kreative miljø og styrke gode krefter lokalt
  – Gi videre kulturarv fra ungdomslag og nærmiljø (vise- og revytradisjoner)

ÅPEN SCENE:

VI INVITERER en eller to gjester som spiller en halvtime hver. Resten av kvelden er det åpen scene.

De som vil spille melder seg på når de ankommer – helst før kl. 20.00 (det går an å få spille om en kommer etterpå, det kommer an på hvor mange som har meldt seg).  Det går også an å gi beskjed på facebook, i arrangementet at en ønsker plass. Det kan jo være lurt om en ikke har mulighet for å komme før 20.00.  Vi syns det er greit at alle gjør det, for da har vi en ide om hvor mange som planlegger å komme. 

De fleste ønsker å spille to sanger, og de får de, så langt tiden tillater.  

Vi har ingen kvalitetskontroll.  Vi ønsker å tilby talenter en scene der de kan komme i gang – og  et miljø der de kan utvikle seg.  Det betyr at vi gir tilbakemelding, vennlig og konstruktiv kritikk, og ideer.

-Litt mer om STRILEN:

 • Strilen Artist- og Viseklubb ble stiftet i 2014.
 • Organisasjnsnummeret er 914 373 662.
 • Vi er er medlem av Norsk Viseforum
 • Last ned vedtekte

-Hvem støtter oss?

Vi er støttet av Musikkutstyrsordningen, Frifond, Lindås Kommune og Hordaland Fylkeskommune.  Vi er sponset av Musik-Magazinet.  Lindås Brygge og Chagall bidrar med gratis lokaler og praktisk hjelp. Vi får mye hjelp, opplæring, penger og støtte av å være medlemslag i Norsk Viseforum. Vi har et flott samarbeid med Bergen Viseforum, Stallens Visevenner (Hundvin) og  Ajam Musikklubb (Rosendal).   

De som er frivillige medarbeidere i klubben er kjernen i driften.

Vi takker alle støttespillere. 

 

– Hvor er vi?

Legg igjen en kommentar