Vil du spille?

Info til deg som vil spille på viseklubb.

Denne informasjonen er til

  1. deg som er amatør, og vil utvikle ditt talent ved å spille på åpen scene i en viseklubb.
  2. du/dere som er artist, semi proff eller veletablert.

ArtistStallen booker for tre viseklubber i Hordaland.  Her kan du først lese litt om dem hvis du vil spille der.  Hvis du er artist, skal du få vite om hvordan vi prøver å få de samme gjeste-artistene booket på alle steder (litt lenger nede i teksten).

Litt generell info om klubbene:

Samme formål i alle klubbene:

Alle disse klubbene drives gratis av frivillige.  Alle er laget for

1) folk som vil lytte til låter med gode tekster (ikke låst til sjanger)

2) artister som liker å formidle slike låter

3) artister som skriver slike låter

Klubber som stimulerer til talentutvikling:

Alle klubben har som mål å stimulere talenter til utvikling, blant annet gjennom at vi får inspirasjon av dere etablerte artister, ved at vi har en «åpen scene» der man får spille en låt eller to, og ved at vi har låtskriverkurs.

I Bergen Viseforum og Strilen Artist og Viseklubb snakker vi ofte med den inviterte artisten om låtskrivingen deres, eller hva de syns det er med låtene de velger å formidle som gjør dem god.

Bergen Viseforum:

Artistene i Bergen Viseforum får ca en halvtime, resten er åpen scene. Med mindre vi har to artister samme kveld, som har en halvtime hver.

Strilen Artist- og Viseklubb:

I Strilen har vi en artist som får oppunder en time, resten er åpen scene + et lokal talent vi viser frem ( ca.15 min)

Stallens Visevenner:

Stallens Visevenner er en lokal lekegrind der vi jammer hver 14 fredag eller lørdag. En gang i mellom inviterer vi bygden til intimkonsert. For øvrig inviterer vi alle dem vi kjenner som liker å spille, skrive låter og være sammen i trivelige omgivelser en gang i mellom – og dem som går på samspillkurs i Stallen vår på Hundvin i ukedagene.

Ajam Musikklubb:

Nå har Eli Kvalvågnes nettopp startet Ajam Musikklubb på Snikkerieti Rosendal, og en del ihuga musikkentusiaster der.

Åpen scene:

På alle klubbene er det en artist som blir invitert.  Det behøver ikke være i visesjangeren, for målet er å inspirere oss til å skrive låter.

Etterpå er det åpen scene, der vi fordeler resten av spilletiden mellom dem som har meldt seg på.  De som kommer først og melder seg på er jo da garantert spilletid, i det minste en låt eller lyrikk eller annet.  Vi tenker at et verk som fremføres har en ramme på ca 6 minutter, inklusive presentasjon og prat.  Så kan det jo hende noen får fremføre to.    Vi som driver klubben og spiller  har alltid plass på åpen scene, det er en belønning for at vi bruker rundt et halvt årsverk på driften.

Gjeste-artist:

Gjeste-artist får et honorar som er 50% av inntekten i døren.  Når vi har tilreisende artister hender det at vi garanterer 1000 kroner.

Det vi ønsker å få til, er å tilby gjeste-artistene er en pakke som kan være til glede for alle nevnte målgrupper.  Du kan oppnå tre spillejobber på rad.

Programmet roterer rundt Bergen Viseforum, som har siste torsdagen i måneden.  Dagen etter dette lḱan du spille i Austrheim, eller i Rosendal.  I tillegg har vi medlemskvelder i Stallen til stallens visevenner, og visekvelder på Lindås Brygge.

Siste Torsdag hver måned har Bergen -viseforum visekveld på Barbarista i Øvregaten i Bergen.  Et lite klubblokale med plass til 50.  100 kroner i cover (50 for dem uten arbeid).  Artisten får 50%.  Har vi to artister får de dele 100%  Vi garanterer kr 1000. Her ønsker vi å ha med artister/talenter, som inspirerer til låtskriving.  For å få dette best mulig til, intervjuer vi artisten (eller artisten forteller selv).  Timingen for intervju, og spørsmål avtales på forhånd.

Dagen etter (Fredag) kan man reise til Ajam i Rosendal, og spile der.  Der kan du få en times spilletid eller mer. Der er det også «åpen scene» i tillegg, og de har ofte «jam» – for Rosendal er full av dyktige musikere.  Der spiller du for døren, men deler evt. med andre musikere ut fra hvor lenge dere spiller.   Du bor gratis  på et hyggelig rom, og får mat.  Hvis du spiller på Lindås Brygge denne fredagen, vil du få tilbud om å reise til Rosendal en av de andre fredagene i måneden.  Vi har ikke møtt en musiker som ikke elsker å være i Rosendal hos Eli.  En fin opplevelse!

Fredag harStrilen visekveld på Lindås Brygge.  Et hyggelig lokale med plass til 100.  Samme cover og opplegg som i Bergen viseforum, bortsett fra at artisten får mer tid på scenen. Vi garanterer kr 1000 til artisten. Her ønsker vi å ha med artister/talenter, som inspirerer til låtskriving. Her får artisten rom og frokost dagen etter, om de ønsker

Dagen etter (Lørdagen) kan vi i noen tilfeller tilby et oppdrag på Ajam i Rosendal.  Dette passer former «kjente»  artister med band, for Lørdag på Snikkeriet er en dag der folk vil ha litt trøkk.  Men vi lager også litt plass til «åpen scene» innslag.  Her får artisten hele coveret, opphold og bevertning.  På Snikkeriet har Eli siste ordet når det skal bookes 🙂

Vi har PA alle steder.

Er dette av interesse, ber vi deg om å ta kontakt.

Ta helst kontakt via  booking(at)bergenviseforum.no